1- יסודות.
כמו כל פרויקט בניה גם זה מתחיל בתכנית, זה כולל : קביעת גודל שטח ושיפועו לניקוז המים, מי גשם ועודפי השקיה אם יהיו.
יסודות: חפירת בורות לפי קווי שיפוע לעוגני בטון (עוגנים לעמודי הגג). בשלב זה עומקי הבורות קובעים את שיפוע הגג והמרזבים, כאן המקום לציין שקביעת כיוון המרזבים ישפיע על כיוון שורות הגידול כאשר מבחינת הגידול רצוי כיוון צפון - דרום לצורך קליטת הקרינה של השמש (שווה ככל האפשר לשני צדי השורה).
בשלב הבאה קובעים את יעדי המבנה ובהתאם לכך את סוג הכיסוי (גג וקירות) שיכול להיות לרוב, רשת נגד חרקים או פוליאתילן. או השילוב ביניהם.
לגבי יעוד המבנה, סגי כיסויים כולל רשתות צל למיניהם ושימושם,
צור קשר.
*נקודה חשובה ביותר: אם קובעים שהגג יהיה אטום לגשם, חייבים לתכנן פתחי אוורור (ערובות) בהתאם לכיוון הרוחות השולט במקום.
2- סוג הקרקע
כמובן שקרקעות כבדים יקלו על אופי היסודות, אך לא נשכח שמבחינת ניהול ההזנה של הצמחים (כפי שציינתי בפרק "השקיה ודישון") עדיף קרקעות קלים ומנוקזים בעלי מרקם חולי. בסיכום כל סוגי הקרקעות אפשריים לצורך העניין, אם הסייגים והתאמת הגידול הנדרשת.
האופציה המתוחכמת ביותר היא שימוש במצעים מנותקים מהקרקע. ישנם סוגים שונים של מצעי גידול ביניהם: טוף, סיבי קוקוס, פרלייט, פייברגלאס, ואחרים.
לרוב ניתן לשלב חומרים אורגניים שונים מוכרים תחת השם כללי "קומפוסט".
3- מים ומקור אנרגיה.
מקור מים במקום הוא גורם חיוני לייצור חקלאי במבנה נייח. כלומר מוגבלותו יהווה הגבלת ייצור ישירה בעתיד. דבר שעלול לפסול את הפרויקט כולו.
לגבי טיב המים, חשוב שזה יהיה גבוה על מנת להוזיל את עלות הציוד הדרוש לטיהורם (מסננים ראשיים, מסנני קו, טיהור UV, הכלרה ).
אספקת אנרגיה הדרושה היא תלות הרמה הטכנולוגית במבנה, ברמה בינונית נסתפק במקור חשמל. בימינו חממות ברמה בינונית מתקדמות לרמות גבוהות יותר ולצורך כך דרושה גם אספקת גז לצורך חימום והשערת פחמן דו חמצני.
4- קרינה ואוורור
האוורור בתוך המבנה הוא הכרחי לצורך הורדת לחות האוויר וסילוק עודפי החום,
חשוב למקם המבנה באזור פתוח על מנת ליצור תנועת אוויר טבעית בתוכו. וזה כמובן יוזיל את עלות המערכות לאוורור מאולץ.
מיקום גבוה של המבנה ימנע גם את תופעת האינוורסיה, שבה האוויר הקר יכול להיכנס למבנה ולגרום אף לקרה בתוכו. המיקום הגבוה לכן יוזיל את עלויות החימום,
מקום פתוח גם יבטיח מספיק שעות אור (קרינת שמש) בעיקר בעונת החורף. ספציפית בישראל, לרוב בעונה הקיצית, יש בעיה של עודפי חום בתוך חממות עקב הקרינה היומית הגבוה, דבר שעלול לגרום לבעיות פיזיולוגיות לגידול. ולכן מקטינים את רמת הקרינה על ידי הצללה. פרישת רשתות צל מעל הגגות.
5- מה לגדל
לאחר חקר שוק אפשר יהיה לבחור בגידול שיבטיח את הפדיון הרצוי לנו. אנו יודעים שרמת המחירים בשוק נקבעת על ידי ה"גדולים", לכן המגדל ה"קטן" חייב לדאוג לשני דברים בסיסיים: בחירת "נישה תחרותית" (גידולים אחודים) ועלויות ייצור תחרותיות.
6- מתי ליצר
יש לבחון היטב שני דברים: מהי עונת היצור הטבעית ביותר לגידול המיועד, זו תהיה הזולה ביותר ליצור מוגן, המבנה מאפשר למגדל ליהנות במחירים הגבוהים בשולי העונה, עדיין במחירי יצור תחרותיים.
יש לבחון מאידך לגבי אותו גידול, את רמת המחירים הגבוה ביותר בשוק על ציר הזמן. ובהתאם לבחור במועד השתילה.
טיפ: חשוב ביותר בנוסף, לקחת בחשבון מהו המועד האופטימלי לפריחה וחנטת הפרות בגידול שנבחר על מנת להשיג את היבול המרבי. ליתר פרוט,
צור קשר.
7- כוח אדם
לפני כל פעולה בשטח, יש לוודא שקיים במקום את המשאב החשוב ביותר בימנו. מגבלה של ידיים עובדות יפגע ישירות או עקיפין בכמות וגם באיכות היבול.
במידה ומשאב זה מוגבל, עדיף להקטין את גודל הפרויקט מראש.
.